Het oestermeisje van Amersfoort

Gepubliceerd op 30 juni 2023 om 07:07

Het Oestermeisje van Amersfoort

Jaren geleden werkte ik bij het Bergpaviljoen en in het Hemelvaartsweekend was het Proef Amersfoort en was ik veelal te vinden bij de oesterbar. 

Duizenden oesters werden weggestoken tijdens dit mooie evenement. De meeste bezoekers dachten dat ik vooral bezig was met het open steken van deze schelpdieren. Maar als ik er 10 open had gemaakt over een hele Proef weekend dan was dat veel. Deze eer moet ik bij mijn toenmalige collega's laten. 

Ik moet bekennen... De eerste jaren dat ik op de Proef werkte heb ik zelf niet eens een oester geprobeerd... want wie wil er nou zo'n glibberig ding eten?

Nou geloof me... genoeg mensen!

 

Lekker met zwarte peper en citroensap. Maar eerst natuurlijk de smaak neutraliseren met grappa. 

Maar wat deed ik dan als "oestermeisje"?

Ik verkocht de oesters, schonk (en dronk) champagne en was in contact met het publiek. Soms had men een wat extra stimulans nodig om voor het eerst een oester te proberen. En de blikken van van mensen blijft enorm mooi.

 

De eerste keer dat ik een oester at, was pas na 3 jaar, onder (lichte) dwang van mijn collega's uit de keuken toen ze er achter kwamen dat ik nog nooit een oester gegeten had. Maar in vond het heel verrassend lekker.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd... Hee was jouw eerste oesterervaring?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.